Ya sabır Kolik!

Bu aralar günlerim ya sabır cekmekle geçiyor. Çünkü Lal 1aydir KOLİK :(

Bilmeyenler için; her 5bebekten 1inin başına gelen bir rahatsızlık. Bu bebekler özellikle aksam saatlerinde, saatler suren ağlama krizine giriyorlar. Uzmanlar henüz ortak bir karar varamasalarda genel kanı, gaz sancılarının sebep olduğu seklinde.

Bizimki haftada 5 aksam/gece, 3-4 saat bu seremoniyi yapıyor. Bazen bu seremoniye gündüz saatleri de ekleniyor. Tedavisi için gaz ilaçları deneniyor. Biz Colinox, Sab-simplex denedik malesef fayda etmedi. Sonra ABD'den getirtilen Mylicon'u bulduk ve bu nispeten daha iyi geldi. Ama maalesef tamamiyle ortadan kaldırmıyor. Çünkü dediğim gibi nedeninin gaz sancısı olduğu konusunda tıp aleminde ortak bir görüş yok!

Ondan normal gazli bebeklerle katsilastirmamak gerekiyor. Çünkü onların gazlarını tamamiyle geçiren bitkisel yöntemler ve ilaçlar koliklerde bana mısın demiyor.

Kitaplar ve doktorlar Kolik annelerine sabredin, ağlamaları takmamaya çalışın, başka biriyle bu saatleri paylaşın ve 3 ayın bitmesini bekleyin diyorlar. Gerçi bazılarının daha uzun sürüyormuş. Bunu hiç düşünmek istemiyorum çünkü bebek ne yaparsan yap, kaç saat aglayacaksa ağlıyor ve buna son vermek istediğinde de birden susuyor. Bir gün bulduğun cozum diğer gün işlemediğinde bunu anlıyorsun :(

Düşmanımın başına vermesin derler ya aynen öyle bir durum! Ya da versin niye vermesin canım daha büyük iskence mi olur :)))

Olsun yine de Lal'i çok seviyorum, cocuk sevgisi böyle birsey demekki ;D

İste öyle günlerden bir dün, yani soft-fotolar;

Not: bu konuda yazılmış ABD'de çok meşhur, türkceye bu ay çevrilen bir kitap var; Mahallenin En Mutlu Bebegi -Dr.Harvey Krap. Tavsiye ederim! (DVDsi de var ama henüz tr'de satışı yok)

İnsallah sizin bebeklerinin diğer 4bebekten biri olur :D

Doorstepping

13 yorum:

Adsız dedi ki...

doorum steppingim arkadasımın bebişi de kolik olmustu.internetten kolik muzigi diye bişi buldular onu dinletince susuyodu. boyle acayip gurultulu kompresor sesi gibi bişiler vardı.bebek kendini anne karnında hissediyomus.bir de elektrik supurgesi acıyodu ! denemekte fayda var derim :) kolaylıklar sevgiler..

Unknown dedi ki...

Kıyamam ona :( Umarım bu durum kısa sürer, ikinizde rahatlarsınız canım.

Seda dedi ki...

Kıyamam ben sana da minik Lal'e de. Kim bilir ne derdi var kuzucuğun. İnşallah tez zamanda gecer de hep beraber rahata kavuşursunuz.

ELFony dedi ki...

Üçüncü ayın sonunda hiç bişeyi kalmayacak Lal'imin.. Ayrıca o da anası gibi, farklı :) şu yağmurlar dinsin gelicez hatta belkim biz gelene kadar bile geçmiş olur.. Ayyyy bi de whatsApp a baksana..

Adsız dedi ki...

Banada 3 ayda geçer dediler ben hep 3 ay sonra gerçekleşecek mucizeyi beledim :((( ama maalesef 3 ay sonra yine herşey aynıydı..
9.aya kadar ağladı.Doktor koliki bitti alışkanlık yaptığı için ağlıyor demişti hiç unutmam.Benimki gece değil gündükleride ağlıyordu.Şimdi 13 aylık çok şükür çok iyi.Arada tutturuyor ama sakinleştirmek daha kolay oluyor.
Oğlum uzun bir süre süpürge saç kurutma makinesi ve çekmeyen radyo frekanslarıyla uyudu.Çok zor bir dönemdi yaşamayan bilmezmiş.Annem yanımda olmasaydı kolay kolay atlatamazdım.Rabbim size ve diğer kolikli annelere sabır versin
Size tavsiye eğer emziriyorsanız bir süreliğine yediğiniz ve içtiğiniz herşeye kimyon serpin ben çayıma bile koyuyordum:) biraz daha iyi gelir
Kolay gelsin

kaderkismet dedi ki...

cagricim tezz zamnda gecsin, kurtuluversin minnos insallah :8 operim sizi

Unknown dedi ki...

canımm benimmm.
ben de biliyorum özel kolik cdsi var.
hatta her kullanan aile müthiş birşey bu filan diyordu. adını sanını bulursam yollarım sana bakınıyorum şimdi.

Unknown dedi ki...

http://www.hamilelikveannelik.com/buzuki-orhan-osman-bebeginiz-aglamasin-dinle-1341.html

BUZUKİ ORHA'mış bir bakın isterseniz.

Adsız dedi ki...

öncelikle çok geçmiş olsun , inşallah kısa zamanda sona erer bu rahatsızlık , ekşi sözlükte şöyle bir yazı buldum belki işine yarar : "buzuki orhan lakaplı ünlü müzisyen orhan osman'ın, kolik hastası bebekler için hazırladığı albüm. aynı zamanda "yeni doğan bebekleri rahatlatan albüm" ismiyle de anılıyor ve hem müzik marketlerde hem de eczanelerde satışa sunuluyormuş.

anne karnından çıktığı ilk anda adaptasyon sorunu yaşayan bazı bebeklerde meydana gelen koliğin müzik yardımıyla çözüme ulaşabileceğini düşünen orhan osman, ilk bebeklerinin de kolik hastası olması sebebiyle bu albümü hazırlamış.

albüm öncesi fön makinası, elektrik süpürgesine başvuran aileler albüm oluşumuyla rahatlamışlar. aynı zamanda tıp tarafından da desteklenen çalışmada, ana rahmi sesiyle müzik birleştirilmiş, white noise (beyaz gürültü) olarak adlandırılan frekanslarla zenginleştirilmiş, bebeği kriz anında birden sakinleştirerek, belli bir süre içinde rahatlatacak ve sonrasında da uykuya dalmasını sağlayacak süre çalışmaları yapılmış. bebeği rahatlatan ancak yetişkinler için dinlenmesi zor olan bu frekansların altına müzik konarak aileler için de rahatlatıcı bir hale getirilmiş.

bu sebeple, ebeveynler gönül rahatlığıyla bebeklerine bu albümü dinletebilirler. "

koşun eczanelere.

Sevgiler Littlefuu

OYA dedi ki...

benim kızımın 1 sene sürmüştü.depresyona girmiştim.çünkü yapayalnızdım.böyle bebekler 2 kişi bakılmalı o zaman depresyona girmezsin.bi de böyle bebekler daha akıllı oluyorlar.büyüdüğünde göreceksin.sevgiler..

renklendirhayati dedi ki...

Bizim kızımıza bir tek elektrik süpürgesi iyi geliyordu bir de arabayla gezdirmek, bizde yeterki o ağlamasın diye gecenin bir yarısı katlanıyorduk o gürültüye, allah kolaylık versin gerçekten çok zor insanı çok çağresiz hissettiriyor.

esinspiration dedi ki...

Ahh ah çok iyi biliriimm.. 3 ay uyumadım ben.Nasıl oldu bilmiyorum ama uyumadım işte.İron Maiden dinledik bol bol rahatlıyodu bizimki:) En önemlisi de arabayla gezinti tabii.. :)

çınar dedi ki...

umarım biran önce geçer. bu yazdıkların sayesinde bizde bir çok şey öğreniyoruz. lal için aldığın ve çok memnun ladığın şeyler aldığın hiç kullanmadığın şeylerdende bahsedebilirsen sevinirim.

Instagram